Økologisk Valrhona Chokolade

Økologisk Valrhona ChokoladeDer er intet bedre end økologi. Og det er vigtigt at du sørger for, at alle de råvarer du indtager er økologiske. Indenfor madlavning er Valrhona den højeste kvalitet af mørk chokolade du kan finde. Desværre er mange af deres produkter ikke økologiske. Heldigvis har de altså også produceret højkvalitets økologisk valrhona chokolade.

Her på redaktionen anbefaler vi at du læser mere om valrhona chokolade på valrhonachokolade.dk

Derfor skal du vælge økologisk valrhona chokolade

Der er flere årsager til at vælge chokolade som er fremskaffet i en økologisk proces. Ofte vil du opleve at økologisk valrhona chokolade smager fantastisk, og der er altså ikke noget bedre end organiske og økologiske chokolade cookies.

Udover at Valrhona producerer verdens bedste mørke chokolade til madlavning ifølge de fleste professionelle kokke, så går de også meget op i fremstillingen af deres chokolade. På deres hjemmeside, kan du blandt andet læse om deres tiltag i forhold til at skåne miljøet. Valrhona´s mål før 2020 er at alle deres produkter skal være økologiske. Andre tiltag de har haft succes med før er et reduceret vandforbrug på 20%, og et reduceret energiforbrug på 7%.

Valrhona er dyrt dog stadig det bedste

En undersøgelse udført af Politiken, bevidner at økologisk valrhona chokolade er det bedste. Dermed går pris og kvalitet hånd i hånd. Valrhona er et vaskeægte eksempel på dette.

En undersøgelse udført af “Leatherhead Food Research” viser at danskerne gennemsnitligt spiser 7,5 kilo chokolade om året, og med dette indtag sniger danskerne sig op på en 8. plads på listen over chokolade indtag.

Politikens undersøgelse er en test mellem 6 forskellige økologiske chokolader. Testens resultater over de bedste økologiske chokolader blev følgende:

  1. Valrhona Andoa Noir 70 %
  2. Änglemark 70 %
  3. Irmas økologisk balance 70 %
  4. Björnsted Ecuador Edel Bitter 70 %
  5. Meybona Amaro 72 %
  6. Økoladen 70 % Peru

Valrhonas´ økologiske chokolade, Andoa Noir 70 %, vandt altså testen. Valrhona er kendt for at lave verdens bedste chokolade, så her på redaktionen var testens resultater ingen overraskelse. Testen er også et godt eksempel på at pris og kvalitet går hånd i hånd indenfor chokolade. Til sammenligning koster Valrhona´s, Andoa Noir 70 %, 45 kroner, imens den anden bedste chokolade, Änglemark 70 %, koster 18 kroner.

Spørgsmålet er så om prisforskellen på den bedste og anden bedste chokolade er fair. Det vil jeg mene det er. For som garvet chokolade entusiast kan jeg personligt smage en kæmpe forskel, og jeg vil derfor mene at der er langt fra nummer 1 og nummer 2 i Politikkens undersøgelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *