Økologiske Chiafrø

ØØkologiske Chiafrøkologiske chiafrø kan meget vel være lige præcis dét kosttilskud, som vi længe har efterspurgt. Chiafrø er blevet enormt populært på nærmest ingentid på grund af det store næringsindhold sammenlignet med det lave energi indhold. Særligt i januar måned er er økologiske chiafrø super populære, dog har det ikke altid være således. Det har nemlig været ulovligt at sælge i Danmark i mange år, og flere virksomheder fik bøder for at sælge det. Dog er det kommet på prøve i europa via EU´s novelfood program for nye fødevarer.

Her på redaktionen anbefaler vi at du køber dine chiafrø på www.chiafrø.dk.

Fødevarestyrelsen ude og advarer imod chiafrø

Screenshot af FødevarestyrelsenSelvom at de fleste helse mennesker som mig, har taget økologiske chiafrø til sig, og bruger det hver dag, så var Fødevarestyrelsen i 2009 ude og advarer imod chiafrø, da det ikke var en godkendt fødevarer. Dengang sneg helse butikkerne sig uden om ved at påstå det var ingrediens til en ansigtsmaske.

Selvom fødevarestyrelsen advarede imod chiafrø, så er økologiske chiafrø idag ét af de mest populære kosttilskud i Danmark. Særligt i januar måned bliver det solgt i enorme mængder, da flere har fået øjnene op for chiafrø i forbindelse med deres slankekur.

Økologiske chiafrø er et novelfood

Årsagen til at man ikke blot kan gå ud og godkende nye fødevarer, er at man af naturlige grunde ikke kender effekterne af langtidsbrug. Disse kan både være negative og positive. Dette har betydet at EU har indført et såkaldt “Novel food”-program for nye fødevarer.

EU´s side er begrænset med oplysninger i forhold til novelfood, så i stedet kan det anbefales at lærer mere om nye fødevarer på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Chiafrø

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *